Sastojci:
Kora: (mere za jednu, pečete četiri)
-4 kom belanca
-5 kašika šećera
-8 kašika mlevenih oraha
-1 kašika brašna
Premaz za kore
-200 gr čokolade
-6 kašika ulja
Fil:
-16 kom žumanaca
-750 ml mleka
-16 kašika šećera
-8 kaška brašna
-250 gr putera
-100 gr prah šećera
-aroma vanile
Glazura:
-80 gr čokolade
-2 kašike ulja
Priprema:
Dobro umutite belanca, njima dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrtst sneg.
Orahe pomešajte sa brašnom, pa lagano, kašiku po kašiku dodajte u belanca, mikser smanjite na najmanju brzinu.
Dobijenu masu razlijte u pleh koji ste prethodno podmazali i posuli brašnom.
Ja sam pekla u okruglom plehu, prečnika 26cm.
Pečete četiri ovakve kore.
Čokoladu i ulje rastopite na pari i premažite svaku koru čokoladom.
Ostavite da se čokolada ohladi.
U 300 ml hladnog mleka razmutite brašno, pa u to dodajte žumanca koja su penasto umućena sa šećerom, umutite u homogenu masu, tako da nema grudvica.
Ostatak mleka stavite na šporet da provri i u kipuće mleko dodajte masu od žumanaca i brašna.
Kuvajte neprekidno mešajući dok se masa ne zgusne.
Ostavite da se fil ohladi.
Ukoliko vam je lakše, možete sve sastojke fino izmešati, i fil kuvati na pari ili u mikrotalasnoj.
Vodite samo računa da vam se ne naprave grudvice.
U hladan fil dodajte penasto umućen maslac sa prah šecerom.
Pre mućenja ostavite da vam maslac fino omekša.
Na kraju dodajte aromu vanile.
Filujte svaku koru filom.
Na zadnu stavite glazuru od čokolade.
Sa strane možete ukrasiti šlagom ili čokoladom, po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar