Evo nečeg zaista posebnog – recept za domaće krem bananice ! Odvojite malo vremena i oduševite svoje ukućane ovom poslasticom koja se brzo sprema, a ukusna je kao i ona kupovna čak i bolja!
Sastojci:
Za smesu:
600g šećera,
30g (3 kesice) želatina,
300ml vode,
1 ekstrat od banane,
Za preliv:
150g mlečne čokolade,
malo putera,
malo ulja.
Priprema:
Korak 1: Šećer 45min kuvati sa 200ml vode dok se ne rastopi. U ostatak vode istresti 3 kesice želatina. Kada se
šećer istopi dobijeni sirup nasuti u plastičnu posudu i dodati istopljeni želatin.
Korak 2: Dobijenu smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta, pa dodati ekstrat od banane i još
malo promutiti. Ako želite jači ukus banane, dodajte više ekstrakta.
Korak 3: Smesu razliti u uljem podmazan pleh. Čokoladu istopiti na pari. Žuti fil u plehu, kada se ohladi, iseći na
štapiće ili kocke i preliti istopljenom čokoladom. Ukoliko ne želite da vam čokolada bude svuda oko žutog fila,
pre prelivanja ne morate seći na kocke. Stavite u frižider da se sve ohladi i stisne iposle toga je spremno za
posluživanje.
Izvor: coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar