Sastojci
600 g brasna
pola paketica svjezeg kvasca
1 kasicica soli
4 kasicice secera (ili ne morate staviti)
150 g margarina
kulina
1 jaje
1 kasicica ulja
2,5 dcl mlijeka
Za premazivanje
1 jaje
sezam, bundevine kostice….
Priprema
Stavite kvasac u toplo mlijeko s zlicom brasna i secera (onako kako to
inace radite)
Za to vrijeme u duboku posudu stavite brasno, jaje, 100 g margarina,
soli, secera i kvasac s mlijekom te zamijesite tijesto.
Kad se tijesto zamijesilo ostavite ga na kratko da se malo digne.
Namazite tijesto s preostalih 50 g maslaca.
Razvaljajte ga i poredajte po rubu ili sredini fetu i kulin.
Zarolajte i rezite veknice.
Poredajte ih u tepsiju i cekajte neko vrijeme da se malo dignu.
Premazite ih jajetom i pospite sezamom ili s cim volite.
Pecite na 180 stupnjeva jedno 20-tak minuta.
Posluživanje
Jos da napomenem da sav margarin mozete staviti direktno u tijesto, nadosla sam na to nakon duzeg vremena pravljenja rolnica, te onda kad razvaljate tijesto mozete ga namazati s trokuticima Zdenka ili nekog drugog te vrste sira…. meni je cak bolje tako i jednostavnije i brze za napraviti!
Za vecu kolicinu ljudi napravite duplu smjesu, doduse moje veknice su ko saka 🙂 ali svejedno, treba dupla smjesa 🙂
I drugi dan su jako fine, nisu nimalo suhe…
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar