Sastojci
za biskvit
4 kom jaja
100 g šećera
50 g Glatkog brašna Podravka
3 kašike kakaa u prahu Dolcela
3 kašike vruće vode
1/2 Praška za pecivo Dolcela
1/2 kašičice sode bikarbone
mrvica soli
za fil
100 g višanja
2 dl slatke pavlake
200 g krem sira
50 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile (ili vanil-šećer)
i još
100 g čokolade
50 ml slatke pavlake
Priprema
1. Za biskvit, odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer i mutiti da se šećer istopi pa dodati žumanca i vodu i izmiješati. Pomiješati brašno sa praškom za pecivo i kakaom pa umiješati u smjesu od jaja miješajući kašikom polako prebacujući smjesu odozdo prema gore.
2. Smjesu sipati u pleh 25 x 35 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 C oko 15 minuta. Pečen biskvit urolati zajedno sa papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi
3. Za kremu umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu, dodati krem sir i izmiješati, višnje ocijediti i izblendirati pa umiješati u kremu. kremom premazati biskvit ima je doboljno i za ukrasiti rolat
4. ponovo urolati i ostaviti u frižider do ukrašavanja
5. Slatku pavlaku zajedno sa čokoladom zagrijati da se čokolada istopi pa preliti rolat i ukrasiti ostatkom kreme
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar