LAGANO LJETNO JELO...PRIPREMITE ŠPAGETE NA ORGINALNI TALIJANSKI NAČIN

Sastojci
220 gr spagete
150 gr listica slanine
3 jaja
3 cesnja cesnjaka
80 gr pekorino ili parmezan
maslinovo ulje
sol, papar




Priprema
1.
Izlupajte troje jaja i dodajte maslinovo ulje te papra po zelji. Dodajte 60 gr rendanog parmezana. Sve dobro promjesajte. Ostavite ovu smjesu sa strane dok pripremite ostatak.
Skuhajte spagete u slanoj vodi. Uprzite na laganoj vatri slaninu te dodajte cesnjak. Dodajte spagete u tavu. Promjesjte lagano. Dodajte umak koji ste ranije pripremili i odmah sklonite tavu sa vatre. Ovo ne smije da vam bude ni minutu na vatri jer ce vam se onda jaja uprziti. Servirajte na tanjir i pospite sa parmezanom.






Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar