Sastojci
crna kora(2kom)
220g brasna
1/2kesice prasak za pecivo
30g kakaa u prahu Dolcela
70g sećera ( kristal)
50ml mleka
+-20ml mleka
100g putera ili margarina
kokos kora(2kom)
200g brasna
1/2kesice Prašak za pecivo Docela
50g Kokosova brašna Dolcela
70g sećera ( kristal)
50ml mleka
+-20ml mleka
100g margarina ili putera
crni fil
400ml mleka
4kasike sećera ( kristal)
1 Puding čokolada Dolcela
50g cokolade
125g margarina
kokos fil
400ml mleka
4kasike secera
1 Premium puding kokos Dolcela
50g bele cokolade
4kasike kokosa
125g margarina
jos…
kokos za posipanje
Priprema
1.
Za crnu koru :
Pomesajte sve suve sastojke,dodajte prvo otopljeni margarin, promesajte pa tek onda dodavajte mleko, ja sam potrosila oko 60 ml. mozda ce vama trebati 50 ili 70 ,zato polako,sve zavisi od brasna i kakaa
Bitno je da testo bude mekano ne lepljivo.
Podelite testo na 2 dela razvijete 2 kore velicine 20×30 cm i ispecete na prevrnutom plehu na koji ste stavili pek papir .Peku se na 200 stepeni 10 minuta.
2.
Za bele kore ,kokos koru,isto uradite kao i sa crnim korama..
Pecete na 200 stepeni 10 minuta cim vidite da krajevi kore pocinju da rumene vadite iz rerne,moraju ostati bele.
3.
Fil crni:
U posebnu serpicu sipate 300 ml mleka,dodate secer i stavite da provri,u ostatak mleka razmutite puding .
Sklonite serpicu sa vatre i dodate puding ,sve mesajte zicom da se ne stvore grudvice,vratite na vatru i skuvajte gusto. Dodajte cokoladu i promesajte dok se ne otopi. Ostavite da se prohladi u mlak fil umutiti margarin koji ste prethodno umutili i omeksali.
4.
Fil beli:
U posebnu serpicu sipate 300 ml mleka,dodate secer i stavite da provri,u ostatak mleka razmutite puding .
Sklonite serpicu sa vatre i dodate puding ,sve mesajte zicom da se ne stvore grudvice,vratite na vatru i skuvajte gusto. Dodajte cokoladu i promesajte dok se ne otopi i dodajte kokos.Ostavite da se prohladi u mlak fil umutiti margarin koji ste prethodno umutili i omeksali.
5.
Redjate :
Crna kora
beli fil
bela kora
crni fil
crna kora
beli fil
bela kora
crni fil
i odgore pospete kokos
Kolac ostaviti da prenoci,sutradan se lepse sece,mozete seci na snite ili na kocke ostrim malim tankim nozem koji ste potopili u vrucu vodu ili skalpelom.
izvor : coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar