loading...

Makovi roščići


Ovi roščići oduševit će sve prave ljubitelje maka,jednostvne pripreme,a
savršenog ukusa….recept je po dr Oetkeru
Autor: nelyca

Sastojci



170g brašna
na vrh noža praška za pecivo
1 omot vanili šećera
2 kom žumanjka
140g hladnog maslaca
85g šećera u prahu
70g mljevenog maka
za doradu:
šećer u prahu ili čokolada za
kuhanje 80g + žličica tekućeg
slatkog vrhnja

Priprema
1. Od svih sastojaka zmijesiti glatko tijesto,zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti hladiti
najmanje oko 30 min.nakon tog vremena tijesto podijeliti na 8 dijelova izvaljati valjčiće
debljine olovke od kojih rezati komade duge oko 4 cm,slagati u lim postavljen pek
papirom,u većem razmaku jednih od drugih jer podosta narastu tokom pečenja,i peći ih
na 180 C oko 10 min.



Po želji uvaljati ih hladne u šećer u prahu,ili vrhove roščića
uvaljati u čokoladnu glazuru,za koju treba na pari rastopiti čokoladu za kuhanje sa
žličicom slatkog vrhnja tekućeg…uživajte!I
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar