Sastojci
podloga:
300 gr mljevenog keksa
oko 2 dl čokoladnog mlijeka
1 vanilin šećer
bijela krema:
300 ml vrhnja za šlag
3 kašike šećera
100 gr bijele čokolade
1/2 vrećice želatine fix
tamna krema:
300 ml vrhnja za šlag
3 kašike šećera
100 gr čokolade za kuhanje
1/2 vrećice želatine fix
dekoracija:
200 ml vrhnja za šlag
malo čokolade ili čokoladnih mrvica
Priprema
1.
Od mljevenog keksa, vanilin šećera i čokoladnog mlijeka napraviti koru, koju formiramo na tacni, tako da su ivice kalupa za tortu oko kore.Na pari otopimo bijelu čokoladu (ja sam koristila sa cappuccino punjenjem). Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu čokoladu i želatinu fix. Izmiksamo da se sve dobro sjedini, pa izlijemo na koru. Zatim stavimo u frižider, da se stegne.
2.
Na pari otopimo crnu čokoladu. Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu crnu čokoladu i želatinu fix. Dobro izmiksamo, pa stavimo preko bijele kreme.
3.
Ostavimo tortu u frižider bar sat vremena, pa skinemo ivice kalupa za tortu.Umutimo šlag, pa dekorišemo tortu. Po ukusu dekorišemo rendanom ili otopljenom čokoladom.
4.
Gotovu tortu rezati na parčad…i uživati u savršenom ukusu!
izvor :http://receptikojisetraze.info
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar