Sastojci
3 kom jaja
150gr secera
100gr brasna
100gr maslaca
100gr tamne cokolade
Ganache
200ml slatkog vrhnja
100gr tamne cokolade
100gr mlijecne cokolade
25gr maslaca
Priprema
1. Sastavite zajedno jaja,secer,brasno i izmjesajte zicom da se ne stvore grudvice. Maslac
i cokoladu otopite zajedno na laganom tem.i dodajte smjesi sa jajima.izmjesajte sve
zajedno. Rernu zagrite na 170°C. Kalup sa uzdignutim dnom za crostate premazite
maslacem i pospite sa malo brasna.Smjesu istresite i pecite oko 20-tak min.
2. Za ganache Sastavite obadvije vrste cokolade,maslac i slatko vrhnje i otopite na laganoj
tem.Ostavite kratko da se prohladi. Pecenu koru okrenite iz kalupa na tanjir,tako da
vam udubljeni dio dode na vrh i u njega istresite kremu. Kora moze mlaka,isto tako i
krema ne morate hladiti do kraja..bitno da je ostavite bar sati u frizider da se ohladi i
krema stegne.
www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar