Ovo je moj omiljeni kolac iz djetinjstva, uz padobrance naravno. Mada izgleda
komplikovano nije uposte pa mozete probati
Sastojci
Tijesto
3 zumanca
150 gr brasna
100 gr margarina
1/2 kesice praska za pecivo
50 gr secera
Fil
7 bjelanaca
150+300 gr secera
5 kesica vanile
kesica zelatina
Glazura od cokolade
200 gr cokolade
150-200 gr margarina
Priprema
1. Za tijesto pomijesati sve sastojke pa razviti i vaditi casom oko 30-40 komada i peci na
200C
2. Za fil tj saum umutiti bjelanca sa 150 gr secera i zelatinom(zelatin pomijesati sa
secerom i nije ga potrebno natapati u vodi) u cvrst snijeg a 300 gr secera i vanilu skuvati
sa malo vode da se dobije gust sirup i onda uz stalno mucenje dodavati ovaj sirup u
tankom mlazu bjelancima pa jos malo mutiti.
3. Kad je saum dobro umucen istiskivati spricom sa malo sirim otvorom kao onaj za
tulumbe na pripremljene keksice i ostaviti u frizider da se dobro ohladi a zatim svaki
kolacic umakati u cokoladnu glazuru
4. Za glazuru istopiti margarin i cokoladu
www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar