loading...

Kokos bajadera

Evo još jednog posnog kolača sa keksom i kokosom, pogodnog za posne slavske
trpeze.




Sastojci
300 g šećera
200 ml vode
250 g margarina
300 g mlevenog keksa
100 g kokosa
glazura
100 g bele čokolade
3 kaš ulja




Priprema
1. Šećer i vodu stavite u šerpicu i kad provri kuvajte još 3-4 minuta. Dodajte margarin i
mešajte da se rastopi. Zatim dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro umešajte
2. Smesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Od polovine ove smese
možete napraviti kuglice i uvaljati ih u keks npr.
3. Otopite na pari čokoladu sa uljem i prelijte bajaderu, pa kad se stegne isecite na
štanglice. Bajaderu možete preliti i belim fondanom napravljenim od prah šećera i malo
vode.
4. Kalup u kome sam ja razlila smesu je bio mali jer sam radila 1/3 mere (toliko mi je
trebalo za tu priliku ;)) i on je dim. 15x10. Znači, za celu meru puta tri ;), otprilike
45x30 ili nešto slično neće napraviti bitniju razliku u visini.

http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar