loading...

Bajadera torta!




Sastojci:
Biskvit:

    8 jaja
    8 zlica kristal secera
    3 zlice kakaa
    5 zlica ostrog brasna

Nadev:

    300 gr mlevenog keksa plazma
    300 ml mlakog mleka
    250 gr maslaca
    250 gr secera u prahu
    150 gr proprzenih mlevenih lesnika
    2 paketica vanilin secera


Glazura:

    5 zlica secera
    5 zlica mleka
    5 zlica vode
    1 zlica ulja
    20 gr maslaca
    4 zlice kakaa




Priprema:

    Priprema biskvita
    1. U šam od bjelanaca i šecera dodaj žumanca i lagano špatulom umiješaj prosijano brašno i kakao.
    2. Peci u kalupu na papiru za pecenje i peci u zagrijanoj rerni na 180 C dok se biskvit ne odvoji od
    stranice kalupa. Ohladi i isjeci na 3 dijela.

Priprema nadjeva:

    1. Nadjev pripremi tako što ceš pjenasto umutiti maslac sa šecerom u prahu, te dodati mu keks koji si
    prelio/la sa mlakim mlijekom i u koji si dodao/la vanilin šecer.
    2. U ovu smjesu dodaj mljevene lješnjake koje si prije toga malo propržio/la u tavici (bez masnoce).
    3. Prerezani biskvit nafilovati i ostaviti ga oko sat vremena u frižideru da se nadjev stegne.

Priprema glazure:

    1. U meduvremenu pripremi glazuru od pomenutih sastojaka (sve zajedno stavi u posudu i zagrij do
    vrenja), te mlakom glazurom prelij tortu i ostavi je par sati u frižideru, da se i glazura stegne.

Posluživanje:

    gore napisani recept je kopija originala
    na slici torte koju sam napravila je sve isto kao u originalu sem glazure koja je mix tecne slatke pavlake sa gorkom cokoladom (250ml – 300gr srazmerno)

Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar