Sastojci:
Biskvit:
6 kom jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
6 kašika mljevenih oraha
1 kom praška za pecivo
1 kašika kakaa
Krema:
2 kom pudinga od vanilije
12 kašika šećera
7 kašika brašna
2 kom jaja
1 kom vanilija šećera
1 l mlijeka
200gr margarina
1kg banana (otprilike-ovisi o veličini)
sok od jedne naranče
Priprema:
1. Biskvit:
Razdvojiti žumanca i bjelanca. Žumance izmiksati sa šećerom, a bijelance izraditi u
čvrst snijeg. Brašno, orahe, prašak za pecivo, i kakao izmiješati skupa i dodati u
žumanca, kašikom lagano dodati snijeg od bijelanaca. Peći u tepsiji promjera 24×40cm ,
na 180 stupnjeva. Ohlađenu koru poprskati čokoladnim mlijekom ili sokom po želji.
2. Krema: Mlijeko staviti da prokuha, u prokuhano dodati jaja, šećer, puding, i brašno
izmiješane sa malo mlijeka. Stalno miješati, krema se brzo zgusne (minut, dva). U
hladnu kremu dodati margarin.
3. Banane prerezati po dužini i preliti sokom od naranče.
4. Slagati- biskvit- pola kreme- banane stavljati jednu do druge- druga polovica kremenarendati
kinder čokoladu po vrhu.
Izvor:(coolinarika.com)
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar