Trobojna slastica očarat će vas svojim šarmantnim izgledom i finom kremom u podatnom zarolanom biskvitu.
Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
160 g šećera
1 Vanilin Šećer Dolcela By Podravka
30 g kakaa
30 g Oštrog brašna Podravka By Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
2 žlice amareta ili likera od orašastih plodova
Za kremu:
1 Krema za kolače Vanilija Dolcela By Podravka
400 ml mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
150 g maslaca
100 g čokolade (sa 70 % kakaa)
3 žlice amareta
100 g bijele čokolade
Priprema
1 Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
2 Žumanjke izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom u pjenastu smjesu.
3 Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom (zajedno prosijano). Zatim liker i nekoliko žlica istučenog snijega od bjelanjaka da se smjesa dobro izradi.
4 Potom preostali snijeg lagano umiješajte lopaticom za kolače tako da smjesa ostane rahla.
5 Istresite ju u lim za pečenje (30x40 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i poravnajte. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta.
6 Pečeni biskvit ohladite, okrenite na podlogu od papira za pečenje i zarolajte u roladu.
7 U posudu ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom (2-3 minute) da dobijete kremu.
8 Kremi dodajte maslac sobne temperature. Umiješajte glatku kremu i podijelite na dva dijela.
9 U prvu kremu umiješajte otopljenu bijelu čokoladu i kremu nanesite na biskvit. U drugi dio kreme umiješajte liker i otopljenu čokoladu (70% kakaa).
10 Kremu nanesite na bijelu kremu i zarolajte roladu te ju ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.
Savjet
Biskvit je vrlo podatan te ga ne treba odmah rolati toplog (kao kod drugih rolada).
Mala tajna
Kremu kad nanesete možete staviti u hladnjak da se malo stisne pa će se lakše zarolati.
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar