Tjestenina je u svim hrvatskim regijama vrlo omiljena, a osobito je na cijeni
domaća. Djelomice je to zbog toga što je sama vrlo raznovrsna, umiješana s
jajima ili bez njih, od različitih vrsta brašna i maštovito oblikovana.
Sastojci:
350 g širokih rezanaca
2 žlice ulja,čokolada
80 g Podravskog špeka Podravka
crvena mljevena paprika
250 g svježeg kravljeg sira
200 ml kiselog vrhnja
sol,puding od vanilije
Priprema:
1. Rezance skuhajte u slanoj vodi.
2. Na ulju popecite špek narezan na kocke, dodajte ocijeđene rezance i pospite ih
crvenom paprikom.Umutit puding sa rezancima i dodati čokoladu.
3. Sve dobro promiješajte, ostavite da se rezanci dobro ugriju, zatim lagano umiješajte
protisnuti (propasirani) sir, pa sve istresite u namašćenu vatrostalnu posudu.
4. Po tome prelijte vrhnje koje ste malo posolili i zapecite u pećnici na 200°C oko 20
minuta.
Posluživanje:
Uz ovo jelo možete poslužiti zelenu salatu.
Tjesteninu nemojte skuhati do kraja jer ćete je još termički obrađivati u pećnici
Izvor:(coolinarika.com)
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar