loading...

Mljeveno meso u pire krompiru za 35 minuta

Sastojci:

        400 g govedine, mljevene
        1 kg krompira, oguljenog
        1 glavica crvenog luka, narezana
        1/2 litre mlijeka
        200 g sira, herendanog
        200 g paradajza, narezanog
        ulje
        sol
        biber

Priprema:

        Skuhajte krompir i napravite pire.
        Zagrijte mlijeko i dodajte u pire. Promiješajte.
        Zagrijte ulje u tavi.
        U tavu dodajte luk i mljeveno meso. Kuhajte 5 minuta.
        Dodajte paradajz i kuhajte još 5 minuta.
        Začinite sa soli i biberom.
        U posudu za pečenje stavite pola napravljenog pire krompira. Pire “zalijte” smjesom s  mesom. Sloj mesa prekrijte ostatkom pirea.
        Pospite sa sirom i stavite u pećnicu te pecite dok se sir ne rastopi.
        Izvadite iz pećnice i poslužite.


Napomena: komentari na stranicama portala kuhar.ba odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala kuhar.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal kuhar.ba zadržava pravo da obriše bilo koji komentar bez najave objašnjenja.

Izvor: www.kuhar.ba
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar