Sastojci:
400 g govedine, mljevene
1 kg krompira, oguljenog
1 glavica crvenog luka, narezana
1/2 litre mlijeka
200 g sira, herendanog
200 g paradajza, narezanog
ulje
sol
biber
Priprema:
Skuhajte krompir i napravite pire.
Zagrijte mlijeko i dodajte u pire. Promiješajte.
Zagrijte ulje u tavi.
U tavu dodajte luk i mljeveno meso. Kuhajte 5 minuta.
Dodajte paradajz i kuhajte još 5 minuta.
Začinite sa soli i biberom.
U posudu za pečenje stavite pola napravljenog pire krompira. Pire “zalijte” smjesom s mesom. Sloj mesa prekrijte ostatkom pirea.
Pospite sa sirom i stavite u pećnicu te pecite dok se sir ne rastopi.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: komentari na stranicama portala kuhar.ba odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala kuhar.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal kuhar.ba zadržava pravo da obriše bilo koji komentar bez najave objašnjenja.
Izvor: www.kuhar.ba
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar