Pomalo su mi vec dosadile kombinacije kokos-krema od vanilije,
kokos-cokolada u varijantama sladoleda, kolaca i ostalog. Iako baš volim
kokos. Pa sam probala ubaciti i nešto malo drugo. Džem od jagoda. Ovaj se
"uljez" pokazao dobrodošlim :)
Sastojci
za biskvit:
5 bjelanjaka
5 žlica šecera ( savjet :procitajte ovo )
4 žlice oštrog brašna( savjet :procitajte ovo )
1 prašak za pecivo, 1 vanilin šecer( savjet :procitajte ovo )
pola dcl mlijeka , nekoliko žlica džema od
jagoda
80 g kokosovog brašna( savjet :procitajte ovo )
za kremu:
5 žumanjaka
5 žlica šecera( savjet :procitajte ovo )
2 žlice gustina
1 puding od vanilije
2 dcl slatkog vrhnja
5 dag margarina
5 dcl mlijeka( savjet :procitajte ovo )
20 g kokosovog brašna( savjet :procitajte ovo )
Priprema
1. Umiksa se cvrst snijeg od bjelanjaka i šecera. U njega se doda 4 žlice oštrog brašna,
prašak za pecivo te 80 g kokosovog brašna. Ulije se u okrugli kalup za torte i stavi peci
na 200 C. Kada biskvit porumeni, izvaditi ga van i politi s pola dcl mlijeka.Staviti da se
ohladi. Kada se malo ohladi, premazati ga džemom od jagoda.
2. Mikserom izmiješati žumanjke sa šecerom, pudingom od vanilijete dvije žlice gustina.
Staviti na štednjak šerpu s 3 dcl mlijeka da prokuha. U mlijeko ukuhati kremu dok se ne
zgusne. Maknuti sa štednjaka i staviti na hladenje. Kada se ohladi, naribati 5 dag
margarina u njega i nastaviti miksati.
3. Prethodno utuci 2 dcl slatkog vrhnja u cvrst šlag. Kada se prva krema ohladi , izmiješati
ju s tucenim vrhnjem.
4. Kremu premazati po biskvitu, posuti s kokosovim brašnom i staviti u hladnjak da se
stegne.
www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar