loading...

Rolat od kokosa i čokolade

Iz knjige ”KOLAČI NAŠIH DOMAĆICA”. Napravila za popodnevno druženje i ćakulu uz kavu. Odlična kombinacija kokosa i čokolade za one koji vole, naravno..:))

Sastojci

    Za biskvit
     5 jaja
     5 žlica šećera
     5 žlica brašna
    Za čokoladni premaz
     15 dkg šećera
     1 dl vode
     10 dkg čokolade za kuhanje
    Za nadjev
     12,5 dkg margarina
     12,5 dkg šećera u prahu
     15 dkg kokosova brašna
     4 žlice vrelog mlijeka
    Glazura

     10 dkg čokolade za kuhanje
     2 žlice ulja

Priprema

    Biskvit
    Odvojit bjelanjca od žumanjca. Dobro stuć mikserom bjelanjca i postupno dodavat šećer da se napravi čvrst snijeg. Dodat jedno po jedno žumance uz stalno miješanje. Smanjit brzinu na najmanju i dodat brašno. Peć na 180 stupnjeva oko 10ak min. zavisno kako čija pećnica peče. Pečen biskvit stavit na vlažnu kuhinjsku krpu, zarolat i pustit da se ohladi
    Čokoladni premaz
    šećer, vodu i čokoladu otopit na laganu vatru. Pustit da uzavre, sklonit sa vatre i malo ohladit
    nadjev
    Kokosovo brašno prelit sa vrelim mlijekom. Stuć margarin sa šećerom u prahu i u to dodat kokos. Dobro promiješat

    Glazura
    Na pari rastopit čokoladu i ulje
    Izrada
    Rolat odmotat, premazat ga preljevom od čokolade i pustit da se malo upije i čokolada stisne. Preko toga pažljivo namazat kremu da se nebi izmješale čokolada sa bijelom kremom. Zarolat, prelit glazurom i ukrasit kokosom. Rezat na fetice.

Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar