,,Volite mesne okruglice u dobrom saftu,napravite ih odma duplu količinu pa gotove i ohlađene stavite polovicu u dubinsko kad nemate vremena ili vas je više ili čete imati za ručak i večeru!!! Kako god možete kombinirati mljevenu svinjetinu_junetinu i piletinu u istim omijerima jer uz dodatak piletine budu još ukusnije....
Sastojci:
ZA ČUFTE:
450-500.g.
mjevene junetine,svinjetine i piletine
1.kom
jaje
1/2
glavice luka
1.žlica
mljevene crvene paprike sviježe
1.žlica
oleve paprike slatke
2-3. režnja
česna
2.žlice
riže
1.žlica
vegete
1.žlica
kosanog peršina
1/2dcl
bijelog vina
po potrebi
soli i papra
1/2dcl
ulja suncokretovog
ZA ŠUGO ili SAFT:
2.žlice
brašna
2.žlice
koncentrat od rajčice
2-3 dcl.
šalše od pomidora
1.žlica
kos.peršina
po potrebi
voda,sol,papar i vegeta
ZA PIRE KROMPIR:
800-1000.g.
krompira BIjelog (monalize ili Jerle)
50.g.
maslaca
2-3.žlice
ulja
50-100.g
mlijeka
po potrebi
soli
Priprema:
Mljevenom mesu dodajte jaje ,rižu,kosani peršin,kosani češnjak,crvenu papriku i luk,dodajte mljevenu papriku ,sol,papari vegetu te malo vina pa zamijesite meso!!!!
možete ostavit u frižider da malo počiva ali nije neophodno!!!
Uz pomoć malo ulja rukama napravite oko 12. čuftica!!!!
Utavi zagrijte malo ulja pa čuftice prepržite sa svih strana magari na 2 puta!!!!
...Vadite u posudu gdije čete ih kuhati u saftu!!!
Na preostalu masnoču dodajte 2.žlice brašna pa napravite umak!!!Miješajte brašno dok ne dobije lijepu boju,dodajte pire od rajčice pa zalite vodomda dobijete lijep gusti saft,dodajte šalsu pa kad prokuha prelijte preko čuftica,nastavite kuhati na lag.vatri 10-15 min!!!
Dodajte kosani peršin i začine po ukusu!!!
Umeđuvremenu pristavite krumpir kuhati za pire u posoljenu vodu!!!!...Čim je kuhan vodu ocijedite i pomoču miksera za snijeg napravite pire:prvo dodajte ulje i maslac a poslije dodajte mlijeko da vam dođe željena gustoća pirea!!!
Dodajte još mrvicu soli ako je potrebno!!!
Posluživanje
Čuftice servirajte vruče uz pire krompir
i salatu po vašem izboru!!!
meni je najbolja zelena,kupus ili mladi radić!!!
Dobar tek!!!
Izvor: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar