loading...

Dvobojni rolat


Sastojci:

         6 jaja
         6 kasika secera,
         3,5 kasike brasna
         1 kasika kakaa

Fil:

         2,5 dl mleka,
         1,5 kasika brasna
         5 kasika secera
         2,5 dl slatke pavlake
         pola kesice zelatina
         80 g kokosa
         1 vanilin secer

Priprema:
Umutiti penasto belanca, dodati secer i jedno po jedno zumance. Pazljivo umesati brasno i smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati prosejani kakao. I tamnu i svetlu smesu sipatu u spric, pa preko masnog papira naizmanicno povlaciti kose pruge. Peci na 200 C oko 20 minuta. Pecenu koru izvaditi na vlaznu krpu i uviti u rolat. Razmutiti brasno i secer sa malo hladnog mleka, a preostalo mleko zagrejati i skuvati krem. Dodati kokos i ostaviti da se ohladi. U ohladjeni krem dodati umuceno slatko vrhnje i zelatin pripremljen po uputstvu sa kesice. Odmotati rolat, podeliti na dva dela i svaki premazati pripremljenim kremom. Uviti ponovo rolate i dobro rashladiti pre sluzenja. Mogu se napraviti dva mala ili jedan veci rolat.
Izvor: (kuhinjica-mignone.blogspot.com).
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar