loading...

Breskvice


Recept po kojem ja pravim breskvice a iz Hrvatske je kuharice.Tijesto je prhko i ukusno a punjenje aromatično po mome jer ja volim začine i rum naravno.

Sastojci
•     Tijesto
•     8jaja
•     500 gšećera
•     2 žlicemlijeka u prahu
•     2praška za pecivo
•     1 kgbrašna
•     400 mlulja
•     1limun šećer
•     Punjenje
•     400 mlmlijeka
•     500 gmljevenih oraha
•     400 gšećera
•     izdubljene mrvice(ostaci od izdubljivanja breskvica)
•     Boja
•     200 mlvode
•     na vrh noža žute boje u prahu
•     na vrh noža crvene boje u prahu
•     300 gšećera

Priprema

1.   Tijesto
2.   Dobro izmješati jaja,šećer,mlijeko u prahu,prašak za pecivo i 8 žlica brašna.Ostaviti 15 min da miruje.
3.   Zatim umiješati ulje limun šećer i postepeno umješavati ostatak brašna dok se ne dobije mekano masnije tijesto koje nije ljepljivo.Po potrebi dodati još malo brašna al ne previše.
4.   Praviti kuglice težine 8 grama ili veličine trešnje jer se dosta podignu i rašire te ih staviti razmaknute na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
5.  Radite li sami prvo oblikujte svo tijesto u kuglice i satvite na tepsiju potom jednu po jednu tepsiju stavljajte u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva i pecite 10 - 12 minuta tako da ostanu svijetle.
6.    Još vruće odmah izdubite breskvice iz sredine s oštrom žlićicom za kavu.
7.   Punjenje
8.   Zakuhati mlijeko.Ostatke tijesta(mrvice),orahe,šećer i rum dobro izmješati.Preliti ih uzavrelim mlijekom.Ako je smjesa presuha dodati žlicu do dvije domaće marmelade,žlicu meda.Ako je smjesa vodenija dodati mljevene petit kekse.Začine po ukusu.Smjesa treba biti ljepljiva.
9.   Svaku polutku tijesta puniti nadjevom.
Spajati dvije polutke.Višak nadjeva koji izađe iz breskvice maknuti(nožem ili prstom).
10.   Breskvice obojiti kistom za kolače ili samo dodirnuti s bojom u zdjelici i uvaljati ih u šećer.
11.   Ostaviti breskvice na hladnom da se suše bar 12 sati. Potom ih zatvoriti u kutiju.





Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar