loading...

ČOKOLADNI POLJUPCI – Baci di Alassio

Sastojci

Za poljupce
250 g poprženih mljevenih lješnjaka
200 g šećera u prahu
35 g kakaa
35 g meda
2 bjelanjka
Za ganache
100 g tamne čokolade
70 g slatkog vrhnja




Priprema

1.
Staviti u zdjelu mljevene lješnjake, šećer u prahu i kakao te sve dobro promiješati, dodati med i lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjka.
**Meni je smjesa ispala nekako prečvrsto za istiskivanje pa sam dodala još malo bijelanjka.
2.
Tijesto staviti u slastičarsku vrečicu i sa velikim zvijezdastim nastavkom istisnuti kolačiće na lim obložen papirom za pečenje, promjera 2-3 cm.
Ako nemate vrećicu, koristiti plastične vrećice za zamrzavanje i sl.
3.
Peći ih 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Ohladiti.
4.
Slatko vrhnje zagrijati gotovo do vrenja i preliti ga preko nasjeckane čokolade, miješati dok ne idobijete glatku smjesu. Prohladiti i spajati po dva kolačića.

Posluživanje
Uz dobar cappuccino!





Izvor:http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar