loading...

NAJMEKŠE VANILICE....VRIJEDI ZAPISATI RECEPT

Evo recepta ovim divnim kolačićima

(za 60 vanilica)

200 grama šećera u prahu
1 mahuna vanile isečena na komadiće
300 grama masti
250 grama grama kristal šećera
1 jaje
2 žumanca
Sok jednog limuna
1 kašičica fino rendane limunove korice
250 grama mlevenih oraha
600 grama brašna
Džem od šipaka ili kajsija






Nekoliko dana pre pravljenja kolačića, pomešajte šećer u prahu sa isečenom mahunom vanile i zatvorite u kutiju sa poklopcem. Tako ćete dobiti vanilin šećer.

U činiji izmiksajte mast sa kristal šećerom dok ne dobijete krem. Umutite jaje, žumanca, limunov sok i limunovu koricu. Dodajte orahe i bračno i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Pokrijte ga i hladite u frižideru barem tri sata ili tokom noći.

Ugrejte rernu na 160 stepeni Celzijusa, ukoliko ima ventilator, ili 180 ako je reč o običnoj rerni.

Stavite testo na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljati na debljinu od oko pola centimetra.

Obložiti dva pleha papirom za pečenje i uz pomoć male modle vaditi vanilice i redati ih razmaknute u plehove.

Peći oko 12 minuta, tako da ostanu bele i pustiti da se ohlade na tepsiji oko pet minuta. Zatim prebaciti na rešetku ili ravnu površinu dok se potpuno ne ohlade.

Kada su potpuno hladni, svaki keksić namazati džemom i poklopiti drugim keksićem.

Svaki tako dobijen “sendvič” dobro uvaljati u vanilin šećer. Staviti ih u limenu kutiju i čekati jedan do dva dana pre serviranja.






Podijelite sa prijateljima:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar