Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
140 g maslaca
170 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
40 g Gussnela Dolcela
1 Prašak za pecivo Dolcela
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
100 g mljevenih badema
50 g popečenih nasjeckanih lješnjaka
30 g nasjeckanih pistacija
50 g nasjeckane čokolade
50 g Badema u listićima Dolcela
2 kruške
Za kremu:
100 g maslaca
120 g Lino lade nougat
Za dekoraciju:
nasjeckane pistacije
Badema u listićima Dolcela
Priprema
Za biskvit:
1.
Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi. Dodajte otopljeni maslac i brašno pomiješano s Gussnelom, praškom za pecivo, cimetom i mljevenim bademima.
2.
Na kraju lagano umiješajte nasjeckane lješnjake i pistacije, nasjeckanu čokoladu, listiće badema i kruške oguljene i narezane na kockice.
3.
Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 minuta. Kolač ostavite u ugašenoj pećnici još 20 minuta, a kada je potpuno ohlađen izvadite ga iz kalupa.
4.
Tortu premažite kremom, pospite nasjeckanim pistacijama i bademima.
Za kremu:
1.
Maslac sobne temperature i Lino ladu nougat miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku kremu.
Posluživanje
Tortu narežite i poslužite.
Savjet
Kolač držite u hladnjaku, a ostat će sočan i više dana. Po želji, umjesto mljevenog cimeta možete koristiti 1 Cimet šećer Dolcela
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar