Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
100 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
90 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
125 g maslaca
80 g Kokosovog brašna Dolcela
Za nadjev:
600 g oguljenih i narezanih jabuka
150 ml vode
1 Limun šećer Dolcela
Za kremu:
200 ml slatkog vrhnja
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
200 ml mlijeka
1 Šlag krema vanilija Dolcela
Priprema
1.
Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, a zatim otopljeni maslac i kokosovo brašno.
2.
Smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (30x18 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15 minuta.
3.
Za to vrijeme jabuke prelijte vodom, dodajte limun šećer, zagrijte te kuhajte 5 minuta. Ohladite i ocijedite.
4.
Biskvit kratko ohladite i po njemu rasporedite ocijeđene jabuke.
5.
Slatko vrhnje istucite u mekani šlag i nanesite na jabuke te pospite cimetom. Kolač pecite još 10 minuta.
6.
U hladno mlijeko dodajte šlag kremu i miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Nanesite je preko ohlađenog kolača.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite.
Savjet
Kolač možete ispeći i u obliku torte.
preuzeto sa : www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar