Sastojci
Biskvit
5 kom jaja
3 žlice fruktoze
1 žličica cimeta
1 žličica muškatnog oraščića
5 žlica gorkog kakaa
15 dkg tamne čokolade
5 žlica mljevenih badema
75 ml ruma
75 ml vode
Krema
60 dkg tamne čokolade
60 ml vrhnja za šlag
1pola male žličice tartufa
kocka marcipana
Glazura
20 dkg tamne čokolade
1 žlica ulja
Priprema
1.
Biskvit:Odvojiti žutanjke i bjelanjke.
Žutanjke, fruktozu, cimet, muškatni oraščić,kakao
i bademe i čokoladu koju ste prethodno otopili na pari izmiksati.Posebno miksati bjelanjke.
Kada je prva smjesa gotova u nju lagano
umješati bjelanjak.
Biskvit peći na temperaturi 180 C, cca 20 -25 min.
Kada se biskvit ispekao i ohladio preliti ga sa
150 ml ruma i vode u omjeru pola pola.
2.
Krema:60 dkg čokolade i 60 ml vrhnja za šlag otopiti napari te dobro ohladiti u hladnjaku.
Kada se ohladila krema dodati pola male žličice tartufa i istući u čvrstu kremu koju ćete staviti na marcipan koji ste prethodno razvaljali i stavili na biskvit.
3.
Glazura:čokoladu i ulje otopiti na pari i preliti tortu.
Posluživanje
Dekorirati tortu možete ostacima marcipana kojim ste prekrili biskvit.Napravite kuglice i do pola ih umočite u čokoladu.
Torta je prilično skupa i zato je radim za stvarno posebne prigode.
Tartufi joj daju poseban šmek i izuzetno je ukusna!
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar