loading...

Čokoladna rapsodija


Sastojci

    Biskvit
    5 kom jaja
    3 žlice fruktoze
    1 žličica cimeta
    1 žličica muškatnog oraščića
    5 žlica gorkog kakaa
    15 dkg tamne čokolade
    5 žlica mljevenih badema
    75 ml ruma
    75 ml vode

    Krema
    60 dkg tamne čokolade
    60 ml vrhnja za šlag
    1pola male žličice tartufa
    kocka marcipana

    Glazura
    20 dkg tamne čokolade
    1 žlica ulja





Priprema

    1.
    Biskvit:Odvojiti žutanjke i bjelanjke.
    Žutanjke, fruktozu, cimet, muškatni oraščić,kakao
    i bademe i čokoladu koju ste prethodno otopili na pari izmiksati.Posebno miksati bjelanjke.
    Kada je prva smjesa gotova u nju lagano
    umješati bjelanjak.
    Biskvit peći na temperaturi 180 C, cca 20 -25 min.
    Kada se biskvit ispekao i ohladio preliti ga sa
    150 ml ruma i vode u omjeru pola pola.
    2.
    Krema:60 dkg čokolade i 60 ml vrhnja za šlag otopiti napari te dobro ohladiti u hladnjaku.
    Kada se ohladila krema dodati pola male žličice tartufa i istući u čvrstu kremu koju ćete staviti na marcipan koji ste prethodno razvaljali i stavili na biskvit.
    3.
    Glazura:čokoladu i ulje otopiti na pari i preliti tortu.

Posluživanje

Dekorirati tortu možete ostacima marcipana kojim ste prekrili biskvit.Napravite kuglice i do pola ih umočite u čokoladu.

Torta je prilično skupa i zato je radim za stvarno posebne prigode.
Tartufi joj daju poseban šmek i izuzetno je ukusna!



preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar