Karamel torta je brza, kremasta i božanstvenog je ukusa. Zamena za karamel puding, vanilin puding.
Potrebno:
2 pakovanja keksa (600 gr)
200 gr šećera u prahu
250 gr margarina
1 L mleka
3 kesice pudinga od vanile ili karamel
9 kasike šećera
400 gr belog slag krema
400 ml kisele vode
i jos:
100 gr krem šlaga
200 ml kisele vode
Priprema:
Skuvati puding sa mlekom i 9 kasike šećera. Ostaviti da se potpuno ohladi, mešajuci s'vremena na vreme. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom.
Šlag krem umutiti sa kiselom vodom.
Na tacni poredjati keks 5x5, premazati jedan sloj pudinga, pa jedan sloj krem slaga. Redjati dok ne utrošite sve sastojke, (kod mene 4 reda keksa). Zadnji sloj takodje premazati pudingom i krem slagom.
Posebno umutiti 100 gr krem šlaga sa kiselom vodom, pa premazati celu tortu i ukrasiti po zelji.
Keks nije potrebno natapati mlekom, dovoljno je napraviti tortu jedan dan ranije.
izvor : coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar