Za podlogu:
– 100g mlevenog keksa
– 150g margarina
– 160g kokosovog brašna
– 100ml slatke pavlake
– ceđeni sok od jedne narandže (za podlogu uzeti 3 kašike)
– 2 kašike šećera u prahu
Za fil:
– 100g čokolade sa rižom
– sitno seckane
– 1/2l mleka
– 200g šlaga
– ostatak soka od narandže
Za ukrašavanje:
– malo otopljene čokolade ili šlag
– malo ulja za premazivanje tepsije
1 U činiju staviti sastojke za podlogu i dobro izmešati-umesiti. Smesu izručiti u nauljenu tepsiju i utapkati.
2 Staviti u frižider. Mikserom umutiti šlag sa mlekom. Dodati sok od narandže i mutiti dok se ne dobije čvrsta pena. Dodati sitno seckanu čokoladu sa rižom i izmešati.
3Kremu namazati na podlogu i staviti u frižider da se hladi.
Ukrasiti
izvor : coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar