Mjera za kolač je čaša od 3 dcl
1 1/2 čaša oštrog brašna
1 čaša Šećera ( kristal) /može i pola čaše/
2 kom Vanilin šećera Dolcela
3 žlice Tamnog kakaa u prahu
1 žličica sode bikarbone Dolcela
1/2 žličice soli
1 žličica alkoholnog octa
6 žlica suncokretova ulja
1 čaša vode
Priprema
1.
Pečnicu uključite na 180 C.
2.
U posudu stavite suhe sastojke kojima dodajte mokre, sve zajedno izmješajte i sipajte u namazan i posut brašnom manji lim promjera 20 cm.
3.
Pecite 30 - 35 minuta.
4.
Na hladan biskvit stavite čokoladnu glazuru ili jednostavno pospite šećerom u prahu.
5.
Dobar tek !
Posluživanje
Kolač možete peći i u okruglom kalupu ili u kalupima za muffine.
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar