Recept:
500 grama brasna.
50 grama kvasca
3 dec mlakog mleka
1dec ulja,
2 kasicice soli
1 kasicica secera,
2 jaja
Sasuti mlako mleko u jednu cinijicu i u to izmrviti kvasac i razmutiti ga da se otopi, Sa tim kvascem i mlekom , brasnom , jajaima i uljem zamesiti glatko testo.
Ostaviti da odstoji 40 minuta.
Kad je testo naraslo duplo izrucite ga na radnu povrsinu i od toga odvojiti ravnomerne parcice ( nisam sigurna dali ih je bilo 11 ili 12 )
Svaku odvojenu valjusku razvuvi / valjaj rukom u dugacke trakice...
Proces pravljenja....
Izgleda ovako kada se pripreme sve.... i onda se te trakice motaju oko folije i pravi se kornet...
Ovako se pocinje odozdo i dovoljna je jedna trakica za jedan kornet...
Gotove kornete namazati / premazati umucenim jajetom i posipati susamom ili cime hocete ( ja sam koristila susam i suncokret)
Moje su nadolazile nekih 15 minuta jer u receptu po kome sam pravila ne stoji nista pa sam ja to uradila po mome ...
Peci na 200 C nekih 15 minuta ili dok korneti ne budu zuti .....
Prijatno....
izvor : coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar