loading...
Francuski pečeni krumpir sa preljevom…Jako je fino i jednostavno
Sastojci 4 osobe
Pecenje:
750g mladog krumpira
2 žlice maslinovog ulja
sol,papar
Preljev:
1 češanj češnjaka
70 ml maslinovog ulja
2žlice senfa Rustica Podravka
2žlice jabučnog octa
1 žlica šećera
2žlice krupno nasjeckanog svježeg
peršina
sol,papar/opcionalno
Priprema
1. Operite mladi krupir i narezite ga po pola/naravno to se odnosi na manje
krumpirice,ako imate vece prepolovite ih na cetvrtine ,pazite da budu odprilike iste
velicine. Posudite krumpir kuhinjskim papirom stavite ga na protvan pouljite ga sa dvije
zlice maslinovog ulja, posolite i poparite. Pecite krumpuir u zagrijanoj pecnici na
220C/20-30min.dok ne postane zlatne boje i hrskav. Dok se krumpir pece napravite
preljev od senfa,sitno nasjeckanog cesnjaka,ostataka ulja,secera i jabucnog octa tako
da sve stavite u jednu zdjelu i izmjesate metlicom dok ne postane emulzija po zelji
dodatno pososlite i pioaparite. Peceni krumpir stavite u zdjelu za serviranje prelijte
preljevom ,pospite krupno nasjeckanim svjezim persinom.
Posluživanje
Servirajte toplo ili hladno.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar