loading...

FENOMENALNA FRANCUSKA PILETINA OVO MORA DA SE PROBA


Sastojci 2 osobe
2 komada pilećih prsa
75 g brašna
2 jaja
3 do 4 kašike sitnije sečenog peršuna
oko 60 g sitno izrendanog parmezana
125 ml pilećeg temeljca
1 veći čen sitno iseckanog belog luka
50 ml maslinovog ulja
50 g putera
po ukusu so i biber
suvi začin za piletinu
sok od pola limuna



Priprema
1. Piletinu očistiti od kožice i viška masnoće, oprati i osušiti kuhinjskim papirom. Oštrim
nožem raseći na pola,ali ne do kraja,da biste dobili veće parče a ako hoćete, možete
iseći i do kraja. ( ovo sve zavisi koliko vaši ukućani jedu, neko jede više mesa., neko
manje ) Piletinu staviti između dve providne folije i tučkom za meso istući malo meso
da ga rastanjite, ali neka to ne bude mnogo. Piletinu posoliti i pobiberiti i po
želji,posuti sa malo suvog začina za piletinu. Ostavite sa strane.
2. U veću i pliću tepsiju razbiti jaja i blago ih umutiti sa viljuškom,vrlo malo posoliti i
pobiberiti,( jer smo piletinu već posolili i pobiberili ) dodati izrendan parmezan i
polovinu iseckanog peršuna i sjediniti sve zajedno. Pripremiti pileći temeljac, vino,
iseckati beli luk. U plitak tanjir sipati brašno.
3. U veći tiganj staviti celu količinu ulja i polovinu putera ( 25 g ) i na osrednjoj
temperaturi zagrejati.
4. Piletinu prvo uvaljati u brašno i dobro istresti da višak otpadne i onda staviti u tepsiju sa
jajima, dobro umočiti sa svih strana u masu i vodite računa da je piletina umočena sa
svih strana. Staviti u tiganj da se prži i tako isto uraditi i sa ostalim parčićima ( ja sam
pravila od 2 komada pilećih grudi u celom komadu ) i pržiti svaku stranu oko 4 do 5
minuta, u zavisnosti kolika je debljina mesa.
5. Isprženo meso preneti na tanjir i pokriti sa alu folijom da bude topla. Povećati
temperaturu na najače, skloniti tiganj sa ringle i dodati vino ( ovo radimo da nebi se
alkohol zapalio ) dodati sitno iseckan peršun, iscediti sok od pola limuna, dodati pileći
temeljac, ostatak peršuna i preostali puter i kuvati na visokoj temperaturi 2 do 3
minuta da se sos malo reducira. Vratiti puletinu u tiganj i kuvati zajedno sa sosom još
nekoliko minuta, na osrednjoj temperaturi,samo da se piletina zagreje. Poslužiti



Piletina Francaise ( Chicken Francaise )
piletinu sa prelivenim sosom preko i na kraju možete posuti sa još malo svežeg sitno
iseckanog peršuna. Nama je prilog bio hrpice od krompira sa parmezanom a vi možete
poslužiti sa pire krompirom, pirinčom ili šta god vi volite.
6. Prijatno!!!!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar