Sastojci
Povrce:
4 kg paprika
3 kg sargarepa
3 kg karfiol
Zacini:
Po ukusu persun
Po ukusu beli luk
Zaliv:
1/2 l ulja
1 l sirce
300 gr soli
300 gr secera
1 ( 10 gr ) salicil
Priprema
1.
Povrce iseckati i staviti u jednu veliku serpu, dodati secakni persun i beli luk ( bolje je kasnije to dodati ) i zaliv.
2.
Ostaviti pokriveno 1 dan, povremeno promesati rukom za to vreme i puniti tegle tako sto cete zahvatati povrce sa sokom i kad bude nepuna tegla, pritisnuti da povrce pusti i svoj sok ( ja imam malu kutlacu i njom punim i pritiskam ) i kad napunite teglu i tecnost pokrije povrce, stavite plasticne resetkice da pritisnu povrce na dole i zatvorite tegle.
Posluživanje
Ja sam beli luk i persun stavila kad sam je redjala, izmedju redova povrca jer se oboji tecnost ako se persun stavi odmah.
Koristila sam alkoholno sirce.
Nema komentara:
Objavi komentar