loading...

Medeni desert

Sastojci

1 l mlijeka
200 g Gussnela Dolcela (gustina)
1,5 šolja oko 300 g šećera
5 kašika kakaa u prahu Dolcela
5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks




Priprema

1.
U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.

2.
U kalup 30 x 10 cm obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks

3.
premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći

4.
ukrasiti po želji





Izvor:http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar