loading...

LEDENI LINO IZGLEDOM ISTI KAO LEDENO NEBO A OKUSOM NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE

Savršen kolač od super sastojaka pravi je pogodak toplo ga preporučujem..!




Sastojci:
BISKVIT:

    8 bjelanjaka
    150g šećera
    6 žlica ulja
    100 g brašna
    1/2 praška za pecivo

KREMA

    8 žumanjaka
    30 g šećera
    60 g Gussnel Dolcela
    400 ml mlijeka
    4 vanil šećera
    200 g maslaca
    300g Lino lade milk
    300 ml slatkog vrhnja
i

    4 šlaga iz vrećice




Priprema:

Za pripremu biskvita u prikladnoj posudi mikserom mekano umutite bjelanjke. Postupno im dodajte 2 žlice šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg. U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobivenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg. Dobivenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 15 ak minuta Za kremu pjenasto izmiješajte, žumanjke, šećer i vanilin šećer. Umiješajte Gussnel i malo mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijte do vrenja.

Maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i vratite na laganu vatru. Uz miješanje pustite da se krema zgusne, a zatim ju odmah izvadite u drugu posudu i ostavite da se ohladi. Maslac pjenasto izmiješajte i umiješajte u ohlađenu kremu. Na kraju umiješajte Lino ladu milk. Izradite slatko vrhnje za šlag i dodajte ga kremi. Kolač premažite dobro izrađenim šlagom iz vrećice.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar