Znam da ima puno varijanti ledenog vjetra, ali obzirom da smo alergični na kivi i nemamo uvijek jagode mi smo se prilogodili ...!
Sastojci
Bijeli biskvit:
9 bjelanjaka
300 g šećera
1 velika žlica jabučnog octa
Krema:
9 žumanjaka
4 velike žlice šećera
0,5 l mlijeka
1 dolcela puding vanilija
250 g margarin
Još potrebno:
3 kom dolcela šlag pjene
1 velika žlica šećera
po potrebi dolcela šlag fix
voće banane i kajsije iz kompota ili već što imate - jagode npr.
Priprema:
Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i ocat i još malo miksati. Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC. Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti). U ovom slučaju korištene marelice i banane, a može i kombinacija jagoda. Kremu skuhati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin. Šlag izraditi sa dodatkom 1 žlice šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix.
Na tacnu složiti kolač:
Prvo staviti bijeli biskvit, pa kremu, voće, te premazati šlagom (slatkim vrhnjem).
Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji.
evo, probali smo napraviti i ledeni vjetar na 1 kat - kao kolač i jako nam se svidio...
u ledenom na 1 kat - ovako smo poslagali voće.
a ima ga stvarno puno...
Posluživanje
Šlag pjenu možete zamijeniti i sa dolcela šlag 5+ (slatkim vrhnjem za šlag kremu).
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar