loading...

Najmekše breskve

Naslov nimalo ne laže. Proučila sam valjda sve recepte ali ovo je prvi bez jaja. Kad su gotove tope se u ustima…doslovno.





 Sastojci:
Tijesto:

    čaša mlijeka
    čaša ulja
    čaša šećera
    prašak za pecivo
    vanilin šećer
    oštro brašno prema potrebi

Krema

    0,5 l mlijeka
    4 žlice oštrog brašna
    2,5 žlice šećera
    8 dag čokolade
    orasi (količina prema želji)
    mrvice izdubljenog tijesta
    rum






Priprema

    u zdjelu uliti mlijeko. šećer. ulje. vanilin šećer i prašak za pecivo. Izmiješati da se šećer malo rastopi. Postepeno dodavati ostro brašno. Dodavati ga do tog trenutka kada se tijesto prestane lijepiti za prst. Najbolje je miješati kuhačom.
    Kada se postigne da se tijesto više ne lijepi za prst zdjelu prekriti krpom i ostaviti sat vremena.
    Malom žličicom uzimati male količine tijesta i vlažnim rukama oblikovati malene kuglice, veličine otprilike kao lješnjak. Slagati na lim obložen papirom za pečenje na udaljenosti od 3 cm jer nabubre dok se peku.
    Kad se ispeku ostaviti da se ohlade i zatim izdupsti sredinu.
    Staviti kuhati mlijeko, šećer i čokoladu. Dio mlijeka zamiješati s brašnom i uliti kada ostatak zakipi. Miješati dok se ne počne odvajati od posude.
    Ostaviti da se ohladi i onda dodati orahe, mrvice od tijesta i rum.
    Spajati dvije polovice kremom.
    Izmiješati na jednom tanjuru rum i malo vode. Na mali tanjurić staviti boju (najbolje aroma jagoda) i na treći tanjur staviti šećer. Spojene polovice uvaljati najprije u rum, zatim staviti malo boje i na kraju uvaljati u šećer.


Izvor: coolnarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar