loading...

Mak kolač sa jagodama! Jednostavno za 20 min! !





Sastojci
Biskvit od maka:

    100 grama maslaca ili margarina (sobne temperature)
    120 grama šećera
    1 vanili šećer
    prstohvat soli
    4 žumanjka
    150 grama maka
    70 grama lješnjaka ili oraha
    4 bjelanjka
    1 žlica ulja

Krema:

    200 grama svježeg sira
    100 grama šećera
    1 vanili šećer
    1/2 l vrhnja za šlag
    1 limun šećer ili sok od 1/2 limuna
    1 vrećica preljeva za torte
    voće po želji




Priprema

    Izmiksajte margarin sa šećerom, pa dodajte jedan po jedan žumanjak i polako sve ostale sastojke.
    Na kraju rukom umješajte snijeg od bjelanjaka.
    Smjesu stavite u namazan i posut brašnom protvan veličine 20x30.
    Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
    Za kremu izmiksajte šlag pa dodajte šećer, vaniliju, limun i sir.
    Kremu namažite po biskvitu, pa po želji poslažite jagode, ili neko drugo voće.
    Preljev napravite po uputi na vrećici pa prelijte kolač.

Izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar