loading...

GRČKA PITA-Ovo je jedna neobična i ukusna pita, odlična večera i zanimljivo predjelo!

Ovo je jedna neobična i ukusna pita, odlična večera i zanimljivo predjelo!




Sastojci:

    400g tikvica
    2 bela dela praziluka
    8 kom. jaja
    250g feta sira
    250g mrvljenog sira (riccota)
    35g belog brašna
    60ml maslinovog ulja
    1-2 kk sušene mirođije
    200g puretina
    po ukusu so, biber



Priprema:

    Oljuštite tikvice, iseckajte na tanke listiće, posolite i ostavite 30 minuta da puste vodu, potom ih isperite vodom, ocedite i prosušite krpom.
    U međuvremenu, izdinstajte beli deo praziluka, isečen na kolutove.
    Umutite jaja, dodajte obe vrste sira, tikvice, izdinstani praziluk, brašno, mirođiju, so i biber.
    Zagrejte rernu na 180C. Slaninom, koja je isečena na tanke režnjeve, obložite dno kalupa veličine 22cm, tako da puretina pređe ivice kalupa.
    Ili možete, kao ja, da sipate u kalup za kuglof, mnogo je dekorativnije!
    Pecite pitu oko 45 minuta, isključite rernu i ostavite još 20 minuta u rerni da se polako hladi.
    Ovo je moja modifikovana varijanta, vi možete da probate i originalnu!
    Meni je lepša u obliku venca, a možete da napravite i mafine!
    Posluživanje
    Ohladite na sobnu temperaturu i poslužite uz sezonsku salatu!

Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar