Za ovaj tart je vazno da se pridrzavate mjera koje su navedene. Meso i povrce birajte sami po vasem izboru. Mogucnosti je bezbroj.
Sastojci:
- 150 g luka ( ociscena tezina ) sitno izrezan
- 2 cesnja cesnjaka ( sitno izrezan )
- 50 dimljene puretine ( isjecene na male kockice )
- 250 g tikvica ( naribana zajedno s korom )
- 50 g sira ( cheddar ili gouda ) nariban
- 60 g bijelog brasna
- 1/2 zlicice praska za pecivo
- 1/2 dl ulja
- 3 jaja
- sol + papar
Priprema:
Puretinu ispeci na tavi bez dodatka masnoce.
U jednu zdjelu staviti luk, cesnjak, tikvice ( jedan dio tikvica sam zamjenila s mrkvom ) i puretinu.
Dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo, jaja, sir, ulje, sol i papar. Sve dobro izmjesati zlicom.
Okrugli kalup ( 22 cm ) premazati s maslacem i posuti brasnom. Usuti smjesu, poravnati i zagladiti odozgo.
Peci u zagrijanoj rerni na 180*C, 30 - 35 min. dok odozgo ne dobije svijetlo smedju bolju.
Prednost ovog tarta je u tome sto mozete mijenjati povrce i meso po vasoj zelji. Luk mozete zamjeniti sa porilukom, tikvice mrkvom, karfiolom, brokulom. Mozete dodati chilli ili obicnu papriku. Dodati zacine: persin, celer, timijan i sve drugo sto volite. To je samo mali tip, uljucite mastu i napravite tart po svom ukusu. Drzite se navedenih mjera.
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar