Sastojci:
1 paketkora za pitu
1 kg krumpira
1 jušna žlica suhog vlasca
5 dkg pancete/slanine (koristila domaće)
10 dkg dimljene suhe pečenice (koristila domaće)
začini: Vegeta Twist
krumpir,
sol,
svježe mljeveni šareni i malo crnog papra
Preljev:
1 žutanjak
1 kiselo vrhnje
1 jogurt
šaka parmezana
malo maslaca malo ulja
Priprema: Vrijeme pripreme:45 min Težina:Jednostavno
Krumpir sitno naribati, u njega dodat tanko i sitno rezano ono suhomesnato, suhi vlasac te začine, dobro izmješati! Količinu začina namjerno nisam navela, najbolje da si to sami odredite po slanoći suhomesnatog i vlastitom ukusu,, ugl. što više papra tim bolje! ;))
Ako su vam kore tanje uzmite dvije pa nafilajte smjesom i zarolajte! Tako dok ne potrošite kore i smjesu!
Pleh u kojemu ćete peći krumpitušu malo podmažite uljem kuhinjskom četkicom!
Poslažite krumpitušu, te na nju rasporedite komadiće maslaca!
Pečnicu zagrijte na 180 stupnjeva i stavite ju peći, nakon 20 min izvadite te prelijte smjesom od strajabanog žutanjka, vrhnja, jogurta i parmezana!
Vratite u pečnicu te pecite još 10 do 15 min. ovisi o pečnici!
Kad je gotova, pustite ju 5 min. da odstoji, pa ju režite i stavljate na rešetku od roštilja ili pečnice!
Ja sam danas malo zafalšala,, naime u žurbi sam zaboravila u smjesu stavit vlasac, ali zato sam ga krknula u preljev,, sve to isti vrag :)))
Posluživanje
Poslužiti vruće uz hladnu salatu od svježih krastavaca i rajčica i rashlađeno pivo! ;))
Dobar tek!
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar