loading...
PODVARAK
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
2 gl.crnog luka
1 vel.k.masti
ulje po potrebi
začini vegeta, biber ,lovorov list po želji
pileći bataci
suvo meso
Priprema:
Glavicu kupusa isperem pod mlazom vode, iseckam je na krupnije rezance, prokuvam vodu i stavim kupus da provri jedno 5 minuta, kupus procetiti, za to vreme,
Iseckaj luk na sitno i propržim na kašiki masti ili ulju, dodati kiseli kupus, i na tihoj toploti dinstati 1 sat uz povremeno mešanje, ako je kupus suv dodati času vode i ulja obavezno. Kad prodje 1 sat dodati seckanu mesnatu slaninu lovor i biber i dinstati jos 1 sat,
Pilece batake sa karabatakom začinim, propržim pa kad su polu pečeni stavim u pleh a prko piletine sipam prodinstan kupus i stavim u rernu na 220 stepeni i pečem jos 1 sat.
Posluživanje
Uz kiseli kupus služiti pečen krompir, ili krompir pire.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar