loading...

PODVARAK



Sastojci:

     1 glavica kiselog kupusa
     2 gl.crnog luka
     1 vel.k.masti
     ulje po potrebi
     začini vegeta, biber ,lovorov list  po želji
     pileći bataci
     suvo meso


Priprema:

Glavicu kupusa isperem pod mlazom vode, iseckam je na krupnije rezance, prokuvam vodu i stavim kupus da provri jedno 5 minuta, kupus procetiti, za to vreme,

Iseckaj luk na sitno i propržim na kašiki masti ili ulju, dodati kiseli kupus, i na tihoj toploti dinstati 1 sat uz povremeno mešanje, ako je kupus suv dodati času vode i ulja obavezno. Kad prodje 1 sat dodati seckanu mesnatu slaninu lovor i biber i dinstati jos 1 sat,

Pilece batake sa karabatakom začinim, propržim pa kad su polu pečeni stavim u pleh a prko piletine sipam prodinstan kupus i stavim u rernu na 220 stepeni i pečem jos 1 sat.

Posluživanje

Uz kiseli kupus služiti pečen krompir, ili krompir pire.

Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar