Sastojci:
za tijesto:
150 g brašna
3 ravne kšč.praška za pecivo
pola kšč.soli
75 g svježeg krem-sira
50 ml mlijeka
50 ml ulja
po 100 g bučinih i suncokretovih sjemenki
Priprema:
Izmješati brašno i prašak za pecivo u posudu za mješanje. Dodati ostale sastojke, osim sjemenki. Sve mješati mikesrom, prvo najmanjom, a zatim najvećom brzinom. Ne mješati dugo, jer bi tijesto moglo postati ljepljivo.
Na kraju dodati sjemenke i tijesto još jednom rukama izraditi na pobrašnjenoj površini. Dobro podmazati poklopce i zvjezdasti kalup , za hljeb vel. 22 cm.
Kalpu zatvoriti i staviti da se peče u prethodno zagrijanoj pećnici na 200* C, oko 35 minuta. Peći u donjoj trećini pećnice.
Nakon pečenja ukloniti zatvarače i izvaditi veknu. Pustiti da se ohladi pa rezati, na šnite i filovati po želji.
Izvor: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar