loading...

Mimoza kolač

Sastojci za 4 kore:

    50 gr margarina
    150 gr šećera
    1 jaje
    2 kašike meda
    5 kašika mleka
    450-500 g brašna
    1 kesica praška za pecivo



Sastojci za fil:

    500 ml mleka
    3 žumanca
    200 g margarina
    3 kašike brašna
    200 gr šećera u prahu
    1 kašičica ekstrata od vanile
    1 šolja džema od jagode, može i po izboru



Priprema:

Stavite amrgarin, mleko, šećer, med i jaje da se kuv ana laganoj vatri 10 minuta. Zatim ohladiti pa u to dodati pomešano brašno i prašak za pecivo, posepeno dodavati i mešati.

Zamesiti pa podeliti na 4 jedenaka dela.

Razvući  pa u plehu velicine 22 x 30 cm peci 4 kore na 180 stepeni, da samo malo porumene.

Umutiti brašno, žumanca i mleko pa kuvati na laganoj vatri uz mešanje.

Skloniti sa vatre pa dodati vanilu i ostaviti da se ohladi.

Ulupati margarin i šećer pa im postepeno dodavati ohladjen krem i mutiti.Kora, pola krema, kora, dzem kora, druga polovina krema.

Posuti na kraju sa šećerom u prahu pa ostaviti jedan dan da odstoji.

Poslužiti sutradan.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar