Sastojci za 4 kore:
50 gr margarina
150 gr šećera
1 jaje
2 kašike meda
5 kašika mleka
450-500 g brašna
1 kesica praška za pecivo
Sastojci za fil:
500 ml mleka
3 žumanca
200 g margarina
3 kašike brašna
200 gr šećera u prahu
1 kašičica ekstrata od vanile
1 šolja džema od jagode, može i po izboru
Priprema:
Stavite amrgarin, mleko, šećer, med i jaje da se kuv ana laganoj vatri 10 minuta. Zatim ohladiti pa u to dodati pomešano brašno i prašak za pecivo, posepeno dodavati i mešati.
Zamesiti pa podeliti na 4 jedenaka dela.
Razvući pa u plehu velicine 22 x 30 cm peci 4 kore na 180 stepeni, da samo malo porumene.
Umutiti brašno, žumanca i mleko pa kuvati na laganoj vatri uz mešanje.
Skloniti sa vatre pa dodati vanilu i ostaviti da se ohladi.
Ulupati margarin i šećer pa im postepeno dodavati ohladjen krem i mutiti.Kora, pola krema, kora, dzem kora, druga polovina krema.
Posuti na kraju sa šećerom u prahu pa ostaviti jedan dan da odstoji.
Poslužiti sutradan.
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar