Sastojci:
-150 gr margarina ili maslaca
-200 gr čokolade
-2 kašike meda
-200 gr šećera
-1 dl koka kole
-75 gr krupno mlevenih lešnika
-75 gr krupno mlevenih badema
-200 gr mlevenog keksa
Glazura:
-100 gr čokolade
-3 kašike ulja
Priprema:
Lagano zagrevati margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, lagano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine i istope.
U masu dodati lešnike, badem i keks.
Dobijenu masu razliti u trouglasti pleh u koji ste prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.
Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što pre stegne.
Izvadite kolač iz kalupa i preko stavite glazuru od čokolade.
Kada se glazura stegne kolač secite na tanke šnitice.
Od dobijene mase dobićete dva pleha ovog kolača.
Moj pleh je dužine 35 cm.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar