loading...

Toblerona

Sastojci:

-150 gr margarina ili maslaca 
-200 gr čokolade 
-2 kašike meda 
-200 gr šećera 
-1 dl koka kole 
-75 gr krupno mlevenih lešnika 
-75 gr krupno mlevenih badema 
-200 gr mlevenog keksa
 
Glazura:
 
-100 gr čokolade 
-3 kašike ulja

Priprema:

Lagano zagrevati  margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, lagano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine i istope.

U masu dodati lešnike, badem i keks.

Dobijenu masu razliti u trouglasti pleh u koji ste prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.

Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što pre stegne.

Izvadite kolač iz kalupa i preko stavite glazuru od čokolade.

Kada se glazura stegne kolač secite na tanke šnitice.

Od dobijene mase dobićete dva pleha ovog kolača.

Moj pleh je dužine 35 cm.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
 

Podijelite sa prijateljima:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar