loading...

NAJBOLJI SIRENJACI

Sastojci

1 kg brasna

oko 450 ml toplog mleka

1 kocka Kvasca

1 kasika secera

1 kasika soli

5 kasika ulja

2 jaja

250 gr sira za nadev

ulje za przenje

Priprema

Umesimo mekano testo sa brasnom, nadoslim kvascem, mlekom, jajima, ulja i soli. Testo treba biti mekse od onog za kiflice. Testo pobrasnimo, stavimo u posudu, pokrijemo pacetom i stavimo na toplo da nadoge. Ja obicno ukljucim pecnicu na 50 stepeni, tako testo brze nadoge. Nadoslo testo premesimo i podelimo na 24 jufke.

Rasucemo dve jufke i na jednoj stavimo izmrvljeni sir.

Praznu jufku stavimo preko jufke sa sirom i blago prstima sa obe ruke pritiskamo na nekoliko mesta.

Ovo ponovimo sa sve jufke. Poredamo na nabrasnjenoj povrsini i pokrijemo ih da nadođu.

Nadosle sirenjake przimo na zagrejanom ulju ali ne na silnoj temperaturi, da ne bi izgorele. Na srednjoj temperaturi lepo zarumene, prvo sa jedne a zatim sa druge strane. Prvo przimo gornju stranu sirenjake pa okrenemo.

Posluživanje

Sirenjake su najbolje za dorucak sa jogurtom ili cajem. Prijatno!

Izvor:

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar