Sastojci
Biskvit:
4 bjelanjaka
150 g šećera
150 g maslaca
150 g mljevenih lješnjaka i oraha (pola-pola)
70 g oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
Premaz:
4 žutanjka
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
Krema:
100 ml mlijeka
100 g šećera
100 g mljevenih oraha i lješnjaka (pola-pola)
100 g čokolade
100 g maslaca
Priprema
Rastopite maslac i ostavite da se malo prohladi. Bjelanjke istucite sa šećerom. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte sa lješnjacima i orasima i dodajte rastopljeni maslac. Dobro promješajte i na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu istresite u protvan veličine 25×35 na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15-20 minuta.
Žutanjke istucite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.Premažite preko pečenog biskvita i još 10-15 min pecite na 130 stupnjeva.
U međuvremenu napravite kremu tako da zakuhate šećer i mlijeko.
Dodajte maslac i čokoladu i na kraju umiješajte lješnjake i orahe.
Pečeni kolač malo ohladite pa stavite kremu od čokolade.
Posipajte kolač mljevenim lješnjacima.
Izvor:
www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar