loading...

Magdalena

Sastojci

Biskvit:

4 bjelanjaka

150 g šećera

150 g maslaca

150 g mljevenih lješnjaka i oraha (pola-pola)

70 g oštrog brašna

1/2 praška za pecivo

Premaz:

4 žutanjka

100 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

Krema:

100 ml mlijeka

100 g šećera

100 g mljevenih oraha i lješnjaka (pola-pola)

100 g čokolade

100 g maslaca

Priprema

Rastopite maslac i ostavite da se malo prohladi. Bjelanjke istucite sa šećerom. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte sa lješnjacima i orasima i dodajte rastopljeni maslac. Dobro promješajte i na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu istresite u protvan veličine 25×35 na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15-20 minuta.

Žutanjke istucite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.Premažite preko pečenog biskvita i još 10-15 min pecite na 130 stupnjeva.

U međuvremenu napravite kremu tako da zakuhate šećer i mlijeko.
Dodajte maslac i čokoladu i na kraju umiješajte lješnjake i orahe.

Pečeni kolač malo ohladite pa stavite kremu od čokolade.
Posipajte kolač mljevenim lješnjacima.

Izvor:

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar