loading...

Kinder kolač

 Sastojci
(Za jedan biskvit)

    3 jaja
    40 g šećera
    3 žlice tople vode
    40 g brašna
    1/2 praška za pecivo
    10 g kakaa

Za kremu

    1 l mlijeka
    100 g Gussnela
    30 g šećera
    1 vanilin šećer
    250 g maslaca
    250 g šećera u prahu

Za čokoladnu glazuru

    250 g čokolade
    150 g maslaca

Priprema

    Potrebne su vam dvije biskvitne podloge za ovaj kolač pa onda gore navedene sastojke za biskvit jednostavno udvostručite. Svaki morate pripremiti zasebno.
    3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom mješalicom 2-3 minute.
    Nakon toga, pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
    Odmah dodajte 3 žlice tople vode, a smjesu lagano izmiješajte i izlijte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.
    Pečeni biskvit malo ohladite i maknite papir za pečenje. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
    Dio hladnog mlijeka, oko 150 ml, pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
    Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute.
    Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
    Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
    Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.

Izvor: (njamnjam.co)
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar