loading...

Čokoladna torta

Sastojci:

Kora
 
-3 dl. šećera
-3 jaja
-3 dl brašno
-pola kašićice praška za pecivo
-2 kašike kako
-1 dl. tople vode
 
Fil
 
-2,5 dl slatke pavlake
-1 dl. neskvika
-50 gr. pećenih seckanih lešnika
-100 gr. čokolade

Priprema:
 
Umutiti jaja i šećer zatim dodati ostale sastojke, staviti u okrugli kalup i

Peći na 175 stepeni 45 min.

Umutiti slatku pavlaku kada je napola gotova dodati neskvik i dovršiti

Mućenje dok se ne dobije odgovarajuca gustina.

Koru podeliti na pola staviti u taćnu pa dobro natopiti sokom od narandže

Staviti fil (ostaviti malo fila za filovanje torte sa strane) pa drugu koru i nju

Dobro natopite.

Isfilovati je sa strane filom a odozgo preliti čokoladom i posuti seckanim

Pećenim lešnicima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar