loading...

Brza i Nepečena - Torta preženca

Sastojci:

     50 dag
    čokolade za kuhanje
     5 dl
    vrhnja za šlag
     5
    jaja
     0,1 dag
    želatine u listićima
     30 dag
    riže
     20 dag
    šećera
     2
    vanilin šećera

Priprema:

    PODLOGA: Skuhati rižu, šećer i vanilin šećer, procijediti i prohladiti da bude mlako. Pola količine želatine rastopiti u 1 dl hladne vode. Malo zagrijati, zatim dobro izmiješati sa skuhanom rižom. Tako pripremljenu rižu staviti u kalup i napraviti kao podlogu za tortu.

    KREMA: Čokoladu za kuhanje rastopiti na pari. Od bjelanjaca napraviti snijeg, dodati žumanca, zatim ručno umutiti rastopljenu čokoladu. U smjesu dodati 5 dl vrhnja i izmiksati.
    U 1 dl hladne vode rastopiti drugu polovicu želatine, pomiješati s kremom i izliti na pripremljenu podlogu od riže. Tako pripremljenu tortu staviti u frižider da se dobro stisne.

Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar